Radio Wave

Bistro Franz | Foto: oficiální Facebook Bistra Franz

Rád si pročítám staré knihy. Nejen kuchařky. Připadá mi, že v dřívější próze byl život tak nějak radostnější. Když narazíte na odstavce, kde spisovatel popisuje hody svých románových hrdinů, může jít i o zcela prostý žvanec, jako třeba rustikální úpravu tatarského bifteku v podání Jamese Herriota, nebo téměř cokoliv, o čem píše Betty MacDonaldová, vzbudí to ve vás takovou vášeň a takovou chuť něco sežrat, že je to až k neuvěření. Takové knihy by se mohly používat jako terapeutický nástroj při léčbě nechutenství.

Nejposlouchanější

Radio Wave

Více ze stanice
Ve vlastní šťávě

Ve vlastní šťávě

Trendy v současné gastronomii. Současné dění ve světě vaření, pečení a smažení.

Více z pořadu

Více z pořadu

Nejposlouchanější

Vybíráme z e-shopu Českého rozhlasu