Ve vlastní šťávě
Pesach jako příležitost přejíst se macesů i osvobodit se od nabubřelosti. Jak se slaví sederová večeře?
Ve vlastní šťávě
![Radka Lím Labendz a Noam Darom](/sites/default/files/styles/detail/public/rapi/3c84ccfeacfec7a7d73322e9ce00c605.jpeg?h=55fbf663&itok=UnwyfOfk)
Radio Wave
Kromě Velikonoc se zakrátko slaví také svátek Pesach, jeden z velkých svátků, oslavující vyjití Židů z Egypta. Spolu s Radkou Lím Labendz, která studovala judaistiku, a šéfkuchařem izraelského původu Noamem Daromem jsme probrali, jakým způsobem slaví Pesach oni u svých stolů, jak je potřeba připravit na svátky kuchyni, i to, jak spolu souvisí svoboda a zákaz kynutí.
Juliana Fischerová
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Židé a křesťané slavili společně Pesach
Křesťanský týdeník
-
Svátek Pesach pohledem kuchaře Židovské obce v Praze
Šalom alejchem
-
Ve vlastní šťávě: Beránek je symbol bašty
Ve vlastní šťávě
-
Ze starého k novému
Ranní úvaha
-
Přípravy na Pesach v Jeruzalémě předčí i ten nejpřísnější...
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
Sedm pokrmů, které jsou spojeny s židovským šabatem, a další zajímavé pochutiny
Kuchařské čarování
-
Petr Jančařík usmažil plzeňské vošouchy (bramboráky)
Pochoutky na talíři