Ve vlastní šťávě
Jídlo, které někomu může připadat velice pozemské, má v judaismu veliký význam, říká rabín Jair Jerochim
Ve vlastní šťávě
Radio Wave
S nadcházejícím svátkem Roš ha-šana jsme spolu s rabínem Jairem Jerochimem probrali, jak se tento svátek slaví, jestli má v Česku zdejší komunita speciální zvyky i proč v Izraeli na svátky vařili bramborový salát.
Juliana Fischerová
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
„Italské maminky jsou nejlepší skoro ve všem, ale v pizze ne,“ říká italský pizzař z Nuslí
Ve vlastní šťávě
-
K Chanuce patří svíčky, smažená jídla, modlitby, zpěv a v...
Šalom alejchem
-
Tomáš Kraus: U českých a slovenských židů je sounáležitost k...
Hovory
-
Židé ve středu oslaví svůj největší svátek Jom kipur
Křesťanský týdeník
-
Čím více chodů na stole, tím lepší úroda. O vánočních zvycích s etnografkou Martinou Čechmánkovou
Apetýt
-
Ze starého k novému
Ranní úvaha
-
Cyril a Metoděj přišli do naší země zvěstovat křesťanskou víru na objednávku
Návraty do minulosti