Ve vlastní šťávě
Jídlo, které někomu může připadat velice pozemské, má v judaismu veliký význam, říká rabín Jair Jerochim
Ve vlastní šťávě
![Sváteční pokrm na Roš ha-šana, židovský nový rok](/sites/default/files/styles/detail/public/rapi/d017b7092e088aadb57319492fe18ce7.jpeg?h=71976bb4&itok=E5BGnb0A)
Radio Wave
S nadcházejícím svátkem Roš ha-šana jsme spolu s rabínem Jairem Jerochimem probrali, jak se tento svátek slaví, jestli má v Česku zdejší komunita speciální zvyky i proč v Izraeli na svátky vařili bramborový salát.
Juliana Fischerová
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
K Chanuce patří svíčky, smažená jídla, modlitby, zpěv a v...
Šalom alejchem
-
Pesach jako příležitost přejíst se macesů i osvobodit se od nabubřelosti
Ve vlastní šťávě
-
Tomáš Kraus: U českých a slovenských židů je sounáležitost k...
Hovory
-
Židé ve středu oslaví svůj největší svátek Jom kipur
Křesťanský týdeník
-
Čím více chodů na stole, tím lepší úroda. O vánočních zvycích s etnografkou Martinou Čechmánkovou
Apetýt
-
Ze starého k novému
Ranní úvaha
-
Holešov není jen nádherný zámek a zahrada. V zástavbě budov naleznete i památkově chráněné domy
Dobré ráno s Českým rozhlasem Zlín
-
Cyril a Metoděj přišli do naší země zvěstovat křesťanskou víru na objednávku
Návraty do minulosti