Tip
Tip Jakuba Pavlovského: Kniha Ze zámoří do Čech nabízí evropskou historii čokolády, čaje a kávy
Tip
Radio Wave
Tento týden připadl na doporučení od moderátora pořadu Záložka Jakuba Pavlovského. Pohodlně se usaďte, uvařte si šálek dobré kávy a přečtěte si něco o její historii. Kniha Ze zámoří do Čech: čokoláda, čaj a káva v raném novověku vás s ní podrobně seznámí. Věděli jste, že se káva stala populární pro širokou veřejnost v Evropě na přelomu 17. a 18. století? Společně s čajem a čokoládou tak začala konkurovat dosud rozšířeným alkoholickým nápojům jako pivo a víno.
Jakub Pavlovský, Martina Foldynová
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Tip Jakuba Pavlovského: Kniha Pražský kavárník vás přenese do atmosféry podniků minulých století
Tip
-
Staňte se mistry čajové kultury. Mistrovský kurz Jiřího Boháče
Mistrovský kurz
-
Marie Jirásková a Kristián Kříž - majitelé kavárny
Host Dopoledne pod Ještědem
-
Tělový kávový peeling. Slyšíte o této novince poprvé? Odhalte jeho kouzlo mezi prvními
Šarm
-
Jiří Březina starší: O čaji
Rozhlasový sloupek
-
Na výstavě v Rokycanech hraje hlavní roli káva
Zprávy pro Plzeňský kraj
-
Lokaj: Nejlepší káva je 7 až 10 dní po pražení. My pražiči říkáme, že se nejdřív musí „vyprdět“
Hovory
-
Nejškodlivější káva? Český turek a bezkofeinová
Radioporadna
-
Písně o kávě
Volej