Seriál Radiožurnálu
Radiožurnál
Další díl seriálu o plýtvání jídlem nás zavede do domácnosti čtyřčlenné rodiny, která si v rámci projektu Mendelovy univerzity měsíc zapisovala a vážila veškeré zbytky jídla, které vyhodila. Přestože se Zábojovi snaží nakupovat cíleně, množství, které nestačili sníst, je překvapilo. Podle dat ministerstva životního prostředí totiž každý Čech v domácnosti ročně vyhodí průměrně 91 kilo potravin. Poslechněte si další díl seriálu.
Jana Karasová
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Vylovit, umýt a dát do lednice. Dumpster diveři dokazují, že je vyhozené jídlo často v pořádku
Seriál Radiožurnálu
-
Plýtvání jídlem? „Inspirací by nám měly být naše babičky,“ radí šéfkuchař restaurace Sůl a řepa
Speciál Radiožurnálu
-
Funguje vládní deštník proti drahotě? Nad daty od sociologů diskutují Daniel Prokop a Marian Jurečka
Život k nezaplacení
-
Plýtvání se slevou. „Naše společnost je málo vyspělá,“ říká...
Dopolední Radiožurnál
-
Rod: Stát by neměl určovat, jaký zisk je mravný. Spíš nasvěcovat prostředí a podporovat konkurenci
Řečí peněz
-
Organizátorka potravinové sbírky: Pomáháme dětem a rodinám v krizi
Host Radiožurnálu
-
Potravin je dost, ale kam s nimi, ptají se potravinové banky
Ranní Radiožurnál
-
Jakými pravidly se darování obědů řídí? Odpovídá Tereza Modlová, PR manažerka spolku Zachraň jídlo
Jak to vidí...
-
První samoobslužná prodejna s chovatelskými potřebami v Česku zahájila provoz v Týně nad Vltavou
Zprávy z jižních Čech