Příběhy z Vysočiny
Japonský nůž by neměl chybět v žádné kuchyni, jedním z těch základních je Kiritsuke
Příběhy z Vysočiny
Vysočina
Slyšeli jste někdy názvy Kiritsuke, Santoku nebo Gyoto? Jde o typy japonských nožů, se kterými se výtečně pracuje v kuchyni - jejich tvary se hodí na všechny kuchařské činnosti a dovednosti. Milan Tůma z Přibyslavic na Třebíčsku se v nich zhlédl, a během několika měsíců se je naučil vyrábět. Jeho tatínek, obráběč kovů a všeuměl, mu do dílny vyrobil brusku na opracování železa a vybroušení ostří.
Dáša Kubíková
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Začala mě brnět pusa a opuchlo oko, popisuje Krpálek. Kvůli alergii si musí v Japonsku hlídat jídlo
Sportovní rozhovory
-
Bourání s Janem Vranovským: Japonsko není exotika, připomíná krajinu babiček
Bourání
-
Polévky klasické, starodávné, z Česka, ale také z celého světa
Kuchařské čarování
-
Zdeněk Pohlreich: Kapry jsem prodával čtyři roky a je to jedna z nejtvrdších věcí, co jsem dělal
Pochoutkové Vánoce
-
Šógi. Japonské šachy si můžete zahrát třeba v Opavě
Křížem krajem
-
Jak si vybrat univerzální kuchyňský nůž?
Pochoutkový rok
-
Hovězí s pažitkovou omáčkou podle receptu z podhůří Krkonoš
Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou
-
Ten, kdo slouží. Kdo byli samurajové?
Zvídavec Evy Sinkovičové
-
Smažený kuskus s vejci
Dobroty Dáši Kubíkové