Pochoutkový rok
Tuřín je na okraji zájmu, v kuchyni má přitom široké využití a je i zdraví prospěšný
Pochoutkový rok
![Tuřín](/sites/default/files/styles/detail/public/rapi/ad0b310666fed15fa039a72aac312cd5.jpg?h=2f83cd36&itok=LuYnpaHx)
Rádio vašeho kraje
Tuřín je starobylá zelenina. Pěstoval se v oblastech kolem Středozemního moře už ve starověku. Jako kulturní rostlina je znám už 4000 let. Dokonce se o něm zmiňuje i Hérodotos ve starověkém Řecku nebo Plinius ve starověkém Římě. Má dlouhou historii, do které patří i záchrana od hladomoru v různých etapách – například od dobývání Evropy Římany až po vězně v Terezíně.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Kysané zelí je výjimečný lék, který si můžete pořídit za pár korun
Pochoutkový rok
-
V muzeu v Novém Strašecí si můžete prohlédnout vzácnou...
Česko – země neznámá
-
Vepřová panenka s gratinovanými bramborami. Kvalitní maso připravené s láskou vás nikdy nezklame
Vaříme s Habadějem
-
Zámecký park v Paskově nabízí klidnou procházku mezi stoletými stromy a sochami řeckých bohyň
Výlety
-
Odkud pochází slovní spojení „chléb a hry?“
Encyklopedie Radiožurnálu
-
Plzenští archeologové v Římě
Kulturní vývar
-
724. schůzka: Případ veverče
Toulky českou minulostí
-
Masopustní masové knedle
Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou