Pochoutkový rok
Historické vánoční cukroví mělo díky koření i zahřát. Překvapí ale i chutí a nápaditostí
Pochoutkový rok

Rádio vašeho kraje
Vánoční cukroví (od slova cukr) má nedlouhou historii. Až ve druhé polovině 18. století se totiž jedna odrůda řepy začala zušlechťovat a pěstovat pro cukr. První manufaktura na výrobu cukru byla u nás otevřená v bývalém klášteře na Zbraslavi roku 1787 a první průmyslový cukrovar dokonce až v roce 1829 u Dačic.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Pochoutkový rok
-
Pěvecký sbor Chrapot vydal album s vánočními skladbami a těší se na sérii prosincových koncertů
Dopolední Region
-
Kočičí azyl Lucky pořádá 6. prosince velkolepou charitativní akci
Svět zvířat
-
Recepty na méně obvyklé vánoční cukroví
Kuchařské čarování
-
Dawsonův svět nám ukázal, že každý problém má řešení a přátelství je nejvíc. V čem byl přelomový?
On Air
-
Šéfkuchař Přemek Forejt: Ideální Štědrý den? Miluju ležet na gauči a dívat se na pohádky
Pochoutkové Vánoce
-
Letní kino
Makovičky
-
O střídavé péči, jejích pozitivech a úskalích se sociologem
Host Dopoledního expresu
-
Hospicová sestra: O nemohoucího člověka se můžete starat doma, ale musíte být připraveni
Poradíme vám
-
K Vánocům patří vůně cukroví. A když se nepeče, tak mám dobrou fintu, radí autorka kuchařek
Host Radiožurnálu