Pochoutkový rok
Historické vánoční cukroví mělo díky koření i zahřát. Překvapí ale i chutí a nápaditostí
Pochoutkový rok
Rádio vašeho kraje
Vánoční cukroví (od slova cukr) má nedlouhou historii. Až ve druhé polovině 18. století se totiž jedna odrůda řepy začala zušlechťovat a pěstovat pro cukr. První manufaktura na výrobu cukru byla u nás otevřená v bývalém klášteře na Zbraslavi roku 1787 a první průmyslový cukrovar dokonce až v roce 1829 u Dačic.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
První kostka cukru osladila čaj v lednu před 171 lety,...
Česko – země neznámá
-
Cukrovarnictví u nás ovlivnil slavný vojevůdce Bonaparte
Pochoutkový rok
-
Koku vystřídala v Kolumbii čokoláda
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
Hospodyňky se už pustily do pečení vánočního cukroví. Výrobu rozjeli i budoucí cukráři v Nové Pace
Zprávy pro Královéhradecký kraj
-
Holešovská továrna na cukrovinky slaví 160 let. Nahlédněte do její historie i současnosti
Den ve Zlínském kraji
-
Z vánočního cukroví mám lehce noční můry, říká vedoucí cukrářského provozu střední odborné školy
Zprávy Českého rozhlasu Region
-
Vánoční pečení. Podle čeho vybrat skořici, vanilkový cukr nebo máslo, radí časopis dTest
Dva na Dvojce