Názory a argumenty

Poslechněte si všechny středeční komentáře s Janem Bednářem

Názory a argumenty

Poslechněte si všechny středeční komentáře s Janem Bednářem
Jan Bednář, moderátor a komentátor Českého rozhlasu Plus

Plus

Rekord ve stavbě dálnic. Proč není důvod k oslavě? Střelbě vyšinutého jedince zabránit nejde, snížit pravděpodobnost jejího opakování ale ano. Peter Pellegrini je favoritem prezidentských voleb na Slovensku. Předseda Evropské rady Charles Michel ohlásil předčasný odchod z funkce. Vlády tíží velké dluhy, jenže šetření je v éře populismu nepopulární. Lukašenko si napsal zákon o prezidentovi.
Jan Bednář

Přepis epizody

Přepis mluveného slova do textu je prováděn automatizovaným systémem a proto obsahuje mnoho nepřesností. Je určen pouze pro rychlou orientaci a vyhledávání. Nalezené výsledky vyhledávání jsou v přepisu zvýrazněny podbarvením.
  • Francie má nového premiéra. Odchod z funkce ohlásil předseda Evropské rady Michel a běloruský diktátor Lukašenko si zajišťuje klid ve stáří. To jsou některé zahraničně-politické náměty našeho pořadu, k jehož poslechu vás tentokrát vítá Jan Bednář.

  • Názory a argumenty.

  • Začneme domácí politikou. Vláda Petra Fialy se rozhodla prosadit ve sněmovně tzv. korespondenční volbu, která by měla usnadnit účast ve volbách hlavně našim občanům žijícím v zahraničí. Opozice je ale zásadně proti. Jaké jsou argumenty obou stran, nám vysvětlí komentátor ČRo Radko Kubičko, kterého teď vítám ve studiu.

Více z pořadu