Názory a argumenty

Poslechněte si všechny sobotní komentáře s Ondřejem Konrádem

Názory a argumenty

Poslechněte si všechny sobotní komentáře s Ondřejem Konrádem
Ondřej Konrád, moderátor a komentátor Českého rozhlasu Plus

Plus

Jaké má Ukrajina šance znovu získat Krym. Volby na Tchaj-wanu dráždí komunistickou Čínu. Kdo a kam unesl Západ. Evropští bankéři dusí zbrojaře. A pošilhávají po zlatých časech s Putinem. Omlouvání jako laciná politická figura. Co udělá prezident pro mladé. Sto plus jeden důvod, proč je v Česku draho
Ondřej Konrád

Přepis epizody

Přepis mluveného slova do textu je prováděn automatizovaným systémem a proto obsahuje mnoho nepřesností. Je určen pouze pro rychlou orientaci a vyhledávání. Nalezené výsledky vyhledávání jsou v přepisu zvýrazněny podbarvením.
  • Jaké má Ukrajina šance znovu získat Krym? Volby na Tchaj-wanu dráždí tzv. pevninskou čili komunistickou Čínu? Anebo evropští bankéři dusí zbrojaře a pošilhávají přitom po zlatých časech Putinem. To jsou titulky vybraných příspěvků z právě začínajícího sobotního vydání relace, komentářů a poznámek k aktuálnímu dění ve světě, ale také doma. A ze studia zdraví Ondřej Konrád. Dobrý den.

  • Názory a argumenty.

  • Nejprve se ale budeme věnovat tématům ze světa. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v rozhovoru, který počátkem roku poskytl britskému časopisu The Economist, věnoval značnou část úvah poloostrovu Krym a možnostem jeho znovudobytí. Nad tím, za jakých okolností je to vůbec představitelné, se zamýšlí specialista ČRo na tak řečený postsovětský prostor, kolega Libor Dvořák.

Více z pořadu