Názory a argumenty

Poslechněte si všechny pondělní komentáře s Ondřejem Konrádem

Názory a argumenty

Poslechněte si všechny pondělní komentáře s Ondřejem Konrádem
Ondřej Konrád, moderátor a komentátor Českého rozhlasu Plus

Plus

Hnutí STAN je už třetí rok odpovědné za školství. Výsledky jsou chabé. Jak nakupuje stát, nejen benzinky. Stíhačkový populismus a Babišova odpovědnost. Pellegrini nebo Korčok. Kdo bude slovenským prezidentem? Proč největší technologické firmy propouštějí.
Ondřej Konrád

Přepis epizody

Přepis mluveného slova do textu je prováděn automatizovaným systémem a proto obsahuje mnoho nepřesností. Je určen pouze pro rychlou orientaci a vyhledávání. Nalezené výsledky vyhledávání jsou v přepisu zvýrazněny podbarvením.
  • Jak nakupuje stát, a to nejen benzinky? Hnutí STAN je už třetí rok odpovědné za školství chabými výsledky. Kdo bude slovenským prezidentem anebo proč propouštějí největší technologické firmy? To jsou titulky vybraných příspěvků právě začínajícího pondělního vydání relace, komentářů a poznámek k aktuálnímu dění ve světě i doma. A ze studia zdraví Ondřej Konrád. Dobrý den.

  • Názory a argumenty.

  • A nejprve domácí aktualita. Ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka v pondělí oznámil chystané změny k velké revizi systému sociálních dávek. Pomoc by měla být nově lépe cílená a směřovaná především k rodinám a vyřízení by mělo být jednodušší. A hlavně měl by skončit zneužívání dávek. A ve studiu je se mnou vnitropolitický komentátor ČRo Petr Hartman. Buď zdráv. Dobrý den. My pravděpodobně je to zjednodušení a jaké se zprůhlednění by asi bylo dosažitelné, ale to zneužívání, to je docela komplikovaná otázka.

Ostatní také poslouchají