Názory a argumenty

Poslechněte si všechny pondělní komentáře s Ondřejem Konrádem

Názory a argumenty

Poslechněte si všechny pondělní komentáře s Ondřejem Konrádem
Ondřej Konrád, moderátor a komentátor Českého rozhlasu Plus

Plus

Vláda se snaží díru v rozpočtu řešit i na úkor obcí. To je vážná chyba. Slabá koruna. Chlácholivé mimikry válečného zločince Putina. Výročí začátku demonstrací v Íránu. Olamování hrotů také něco stojí. 
Ondřej Konrád

Přepis epizody

Přepis mluveného slova do textu je prováděn automatizovaným systémem a proto obsahuje mnoho nepřesností. Je určen pouze pro rychlou orientaci a vyhledávání. Nalezené výsledky vyhledávání jsou v přepisu zvýrazněny podbarvením.
  • Ti končí hlasování o ministru Blažkovi. Vláda se snaží dát do pořádku finance na úkor obcí. Stále slabá koruna anebo prvé výročí začátku demonstrací v Íránu. To jsou témata vybraných příspěvků pondělního vydání relace, komentářů a poznámek k aktuálnímu dění doma i ve světě. A od mikrofonu zdraví Ondřej Konrád. Dobrý den.

  • Názory a argumenty.

  • Vládní Piráti v pondělí ve 20 hodin ukončí interní hlasování k výzvě, aby poslanci a ministři strany navrhly okamžité odvolání ministra spravedlnosti Pavla Blažka. Podnětem k tomu bylo Blažkovo široce diskutované a o všem prý náhodné setkání s poradcem exprezidenta Zemana Martinem Nejedlým. A ve studiu je se mnou komentátor ČRo Radko Kubičko. Buď zdráv. Dobrý den. Ono už to není poprvé, neboť před prázdninami hlasovali také v tom na tom svém internetovém fóru Piráti o právě figuře ministra spravedlnosti Pavla Blažka. Tehdy šlo o to, že podle Pirátů ohrožuje důvěru ve spravedlnost a právní stát i plnění cílů programového prohlášení vlády. Ale vlastně šlo jenom o takové konstatování, o něj, tedy většinu těch hlasů. Ale účast nebyla ani zdaleka stoprocentní. Ta pirátská. Řekli, že toto všechno sice pan Blažek skutečně činí, ale nicméně to vedení strany k ničemu nezavazovalo, když to v tomto případě půjde o něco jiného. Ale pojďme ještě jednou k tomu zpátky. Měli mělo to vlastně smysl toho prvé hlasování?

Více z pořadu