Názory a argumenty

Poslechněte si všechny páteční komentáře s Ondřejem Konrádem

Názory a argumenty

Poslechněte si všechny páteční komentáře s Ondřejem Konrádem
Ondřej Konrád, moderátor a komentátor Českého rozhlasu Plus

Plus

Levné potraviny. Smí se to vůbec říkat? ANO prý má plán, jak vyřešit důchody, ale tají ho. EU pokračuje ve slibování pomoci Ukrajině, ale nic konkrétního nenabízí. Neplněním slibů Ukrajině hazarduje Evropa sama se sebou. Má se Putin bát Julie Navalné?
Ondřej Konrád

Přepis epizody

Přepis mluveného slova do textu je prováděn automatizovaným systémem a proto obsahuje mnoho nepřesností. Je určen pouze pro rychlou orientaci a vyhledávání. Nalezené výsledky vyhledávání jsou v přepisu zvýrazněny podbarvením.
  • Izraelská odpověď na íránský útok neplněním slibů Ukrajině hazardu. Je Evropa sama se sebou, anebo má se Vladimir Putin bát Julije Navalné? To jsou titulky vybraných příspěvků právě začínajícího pátečního vydání relace, komentářů a poznámek k aktuálnímu dění ve světě i doma. A ze studia zdraví Ondřej Konrád. Dobrý den.

  • Názory a argumenty.

  • Nejprve ale domácí téma. Ve sněmovně je v prvém čtení vládní předloha ke stanovení transparentních pravidel pro lobbování a omezení hrozby korupce, střetu zájmů nebo klientelismu. A ve studiu je se mnou vnitropolitický komentátor ČRo Petr Hartman. Buď zdráv. Dobrý den. Předpis počítá s registrem pro evidenci lobbistů, ale také lobbovaných. A lobbisté mají mít povinnost svoji činnost ohlásit ministerstvu spravedlnosti. Řekněme si, kdo jsou vlastně lobbisté? Člověk si představuje, že to jsou lidé, kteří chodí za poslanci vysloveně kvůli nějakým svým vlastním partikulárním zájmům.

Více z pořadu