Názory a argumenty

Poslechněte si všechny úterní komentáře s Petrem Schwarzem

Názory a argumenty

Poslechněte si všechny úterní komentáře s Petrem Schwarzem
Petr Schwarz, moderátor a komentátor Českého rozhlasu Plus

Plus

Hledání evropského komisaře o české politice nevypovídá nic pěkného. Opozice s koalicí vedou zcela zbytečný spor o korespondenční volbu. Neochota prodloužit volný obchod s Ukrajinou je paradox, na který EU nemá uspokojivou odpověď. Jak dlouho ještě vydrží Scholzova vláda. Názory stíhaného Andrewa Tatea nejsou podstatné. Jeho publikum ano.
Petr Schwarz

Přepis epizody

Přepis mluveného slova do textu je prováděn automatizovaným systémem a proto obsahuje mnoho nepřesností. Je určen pouze pro rychlou orientaci a vyhledávání. Nalezené výsledky vyhledávání jsou v přepisu zvýrazněny podbarvením.
  • Argumentů, výroční zpráva NKÚ, hledání českého eurokomisaře jako obraz stavu naší politiky či jak dlouho ještě vydrží německá vláda kancléře Šolce? Nejenom. Tato témata rozeberou následující půlhodince Názorů a argumentů naši komentátoři. Příjemný a ničím nerušený poslech přeje Petr Schwarz.

  • Názory a argumenty.

  • Stát nedokázal svými opatřeními zajistit, aby se rozpočet přiblížil vyrovnanému hospodaření, varuje v dnes zveřejněné výroční zprávě za loňský rok NKÚ. A o tom teď budu mluvit s komentátorem ČRo Petrem Hartmanem. Dobrý den. Petře, Fialova vláda přijala k ozdravění veřejných financí konsolidační balíček. Zavedla dočasnou daň z mimořádných zisků. To ale podle NKÚ nestačilo. Kde problém?

Ostatní také poslouchají