Návod na etiketu
V restauraci si jako první objednává nejvýznamnější osoba, v páru tedy žena
Návod na etiketu
České Budějovice
Pokud nejsme při návštěvě restaurace domluveni, že za celou skupinu u stolu objedná jídlo jedna osoba, odvíjí se pořadí objednávek podle společenské významnosti. Stanoví to pravidla etikety, která připomíná odbornice Alena Špačková.
Ivana Šimánková
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
V restauraci si nikdy sami nebereme jídelní lístek. Podle etikety o vše žádáme personál
Návod na etiketu
-
Seriál týdne pod Ještědem
-
Ve vlastní šťávě: Typologie hosta
Ve vlastní šťávě
-
Kompot: Jak podle etikety jíst ovoce, které má pecku? Postup oddělení pecky je jazykové cvičení
Pochoutkový rok
-
Ladislav Špaček: Jsme jediný národ, který sní oběd za deset minut. Ostatní sedí u stolu co nejdéle
Hovory
-
Jak se dnešní pravidla stolování liší od etikety renesanční Itálie?
Glosa Pavla Maurera
-
Stravování podle ročních období? Důležité jsou sezónní, fermentované a lokální potraviny
Host Dopoledního expresu
-
„Rajčata jsou dobrá na vrásky.“ Gastro odbornice Eva Filipová prozradila recept na rajskou omáčku
Blízká setkání
-
Luxusní slovenské restaurace se otevírají obyčejným lidem. ...
Zápisník zahraničních zpravodajů