Návod na etiketu
Párátko nikdy nepoužíváme u stolu, při rozbalování ubrousku na sebe neupozorňujeme
Návod na etiketu
České Budějovice
Ubrousek, párátko a někdy také nabídka květin od květinářky. To jsou věci, se kterými se setkáváme při návštěvě restaurace. Na všechny z nich myslí i etiketa, jejíž pravidla v pořadu Návod na etiketu přibližuje Alena Špačková.
Ivana Šimánková
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Jak správně jíst špagety, kuřecí stehno a rakvičku se šlehačkou?
Návod na etiketu
-
Petr Voldán: Chudák karafiát
Glosa dne aneb Co týden dal
-
Promýšlíte, jak si na svátky vyzdobíte dům či domácnost? Poradíme
Poradna
-
Nevyužitou skříň pro hosty proměnily sestry v Květinový kabinet – ten nabízí lokální kytice
Apetýt
-
Kytky patří i na talíř. Růže jsou moučníková ikona a na čokoládové dorty jsou vynikající begónie
Host do domu
-
Kompot: Jak podle etikety jíst ovoce, které má pecku? Postup oddělení pecky je jazykové cvičení
Pochoutkový rok
-
Jedlé kytky jsou buď krásné, chutné, nebo trvanlivé, ale nikdy všechno dohromady, říká odbornice
Ve vlastní šťávě
-
Růže není jen na okrasu. Z okvětních lístků si připravíte olej i lahodný čaj
Babské rady
-
Květiny nepotěší jen naše oči, ale jsou také k jídlu. Jídlokvětinové rady Jany Vlkové
Radioporadna