Vůbec nejstarší lahev Šumavského bylinného s datem výroby 25. 7. 1962 nalezená v márnici kostela sv. Voršily na Blatensku | Foto: Antoan Pepelanov, Český rozhlas Dvojka

Ve vůbec prvním díle gastronomicko cestovatelského pořadu Krmítko se dvojice milovníků jídla a vaření (a také moderátorů) vydává po stopách historicky cenného nápoje. Herec Petr Čtvrtníček a historik jídla a stravování Martin Franc vyráží poznávat „tekutou legendu“ Šumavské bylinné do Jižních Čech.
Martin Franc, Petr Čtvrtníček

Nejposlouchanější

Krmítko

Krmítko

Petr Čtvrtníček a Martin Franc po stopách regionálních specialit. 13 krajů, 13 receptů, 13 potravin oceněných titulem Regionální potravina. V první části každého dílu se moderátoři vypraví na rodinnou farmu, do provozovny nebo na zemědělskou usedlost, kde si povídají s farmáři, farmářkami a producenty regionálních potravin. V další části pak spolu s renomovanými kuchaři  a kuchařkami připravují regionální pokrm. Na pořadu spolupracoval Státní zemědělský intervenční fond.

Více z pořadu

Více z pořadu

Nejposlouchanější

Vybíráme z e-shopu Českého rozhlasu