Dva na Dvojce
Žluté, želené, pruhované. Jak zpracovat cukety? A proč jsou vhodné i pro naše oči?
Dva na Dvojce

Dvojka
Mnozí pěstitelé řeší rok co rok otázku, jak zpracovat tunu cuket, která se jim urodila na zahrádce. Kuchař a pedagog Jiří Šedivý uklidňuje. „Cuketa je neuvěřitelná v tom, jak různorodě se dá zpracovat. Nasladko i naslano. Navíc je zdraví prospěšná.“ Kterou odrůdu je možné jíst zasyrova a která je vhodná do salátů? A jsou cukety opravdu jedovaté?
Jiří Holoubek, Šárka Volemanová
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Cuketový chlebíček
Dobroty Dáši Kubíkové
-
Rolovaný makový koláč Jany Kučerové
Pochoutkový rok
-
Polovinu české roční spotřeby cukru vyrobí cukrovar v Českém Meziříčí. Teď zpracovává loňskou úrodu
Zprávy pro Královéhradecký kraj
-
Společné vánoční pečení pelhřimovské seniory potěšilo
Příběhy z Vysočiny
-
Ohlédnutí za chřestovými slavnostmi a tipy pro domácí grilování
Kuchařské čarování
-
Šípky v cukru zavařené
Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou
-
Z vánočního cukroví mám lehce noční můry, říká vedoucí cukrářského provozu střední odborné školy
Zprávy Českého rozhlasu Střední Čechy
-
Hokaido na pekáč, máslovou na polévku. Zkuste nevšední recepty z dýně
Radioporadna
-
Kedlubna, taková obyčejná zelenina. A tak velké chuťové překvapení. Udělejte si ji s kuřecím masem
Vaříme s Habadějem