Dobroty Dáši Kubíkové
Lišky z cisterciácké kuchyně
Dobroty Dáši Kubíkové
Vysočina
Nastudovat si, jak se vařilo ve středověku, se dá například z kuchařky řádu cisterciáků. Tento řád založil žďárský klášter a dlouho zde sídlil a spravoval k němu přilehlé hospodářství. Z těch dob se dochovaly recepty, které nastudoval kuchař Jan Novák a také je vyzkoušel.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Mangold s vaječnou náplní
Dobroty Dáši Kubíkové
-
Zavařený meloun podle receptu z roku 1886
Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou
-
Klášter v Třebařově založil Boreš z Rýzmburka jako své mauzoleum. Pak ho popravili
Od Pradědu na Hanou
-
O jídle v dobách svatého Václava a nejstarší recepty z našich krajů
Kuchařské čarování
-
Zahrada augustiniánského kláštera ve Vrchlabí představuje...
Česko – země neznámá
-
Jan Štěrba upekl jehněčí hřebínky s gratinovaným mělnickým...
Pochoutky na talíři
-
Topinambur: Hlízy podobné bramborám
Na vidličce Romana Pauluse
-
Dokonalé pečené kuře na mrkvi podle 60 let starého receptu maminky Jiřiny Boučkové
Pochoutkový rok