Apetýt
Erteple a zelé, živobytí celé! Babinec z Kozojídek se stará o zachování starých receptů ze Slovácka
Apetýt
Brno
„Já jsem vždycky doma vykládala, jak se u nás vařilo a děcka mě pořád přemlouvaly, abych udělala nějaký kurz, a tak jsme se daly v roce 2003 dohromady. Třicet nás bylo a každá si vzpomněla na nějaký recept,“ popisuje začátky zakládající členka spolku Babinec z Kozojídek, Marie Jakubíčková. Uchovávají staré recepty a vaří tradiční jídla moravského Slovácka, jako jsou báleše nebo patenty.
Jarka Eliášová
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Poradna - Vladimír Vedra z Bílého kruhu bezpečí řekne, jak tato organizace pomáhá obětem trestných…
Apetýt
-
Už můj táta se učil role z magnetofonu, vzpomíná herec a moderátor Maroš Kramár
Blízká setkání
-
Irena Fuchsová: Když se řekne svatba
Když vypráví nápověda
-
Pokud můžu být užitečná a pomáhat, dává mi to smysl, říká nová ředitelka Nadace Charty 77 Voldánová
Hovory
-
Martina Adlerová: Zmatení pojmů
Rozhlasový sloupek
-
Blanka Solařová-Calibaba: Vítejte ve škole
Glosa Plus
-
Už dvakrát museli zrušit svatbu. Máme strach cokoli plánovat, říká čerstvá matka Nikol
Seriál Radiožurnálu
-
O hledání smyslu
Ranní úvaha
-
Tatínek tvrdil, že žádná houba není jedovatá. Omeletky Haliny Pawlowské
Omeletky
-
Ve vlastní šťávě: Kouzelné obilí
Ve vlastní šťávě