Zdraví v cajku
Sladký život bez rizika? Množství cukrů v potravě je dobré si pohlídat
Zdraví v cajku
Plzeň
Cukry jsou jednou ze základních složek lidské potravy a nositelem chuti. Zatímco v minulosti byly značně ceněné a málo dostupné, druhá polovina 20. století přinesla zásadní zlom. Postupně ale lékaři začali zjišťovat, že přílišné množství konzumovaného cukru představuje rizikový faktor pro vznik civilizačních chorob. Evropští odborníci teď prostudovali tisíce vědeckých studií a svoje závěry předložili k veřejné diskusi.
Miroslav Šuta, Vladimír Šťovíček
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Lobby cukrovarníků porazila výrobce tuků. Fakta o nebezpečí...
Dnešní Plus
-
Tloustnete i při pouhém pohledu na knedlík? Vědci jsou na stopě vysvětlení
Magazín Experiment
-
Hrušky léčí. Blahodárně působí hrušková šťáva i odvar z plodů nebo listů
Přírodní lékárna
-
Lehká cola spíš přitíží. Umělá sladidla mohou zvyšovat riziko cukrovky, varuje diabetolog
Zdravíčko
-
Nadbytek cukru škodí zdraví také u much octomilek
Laboratoř
-
Povídání o čokoládě. Kdo by ji měl zařadit do jídelníčku a...
Hubněte zdravě s Kateřinou Cajthamlovou
-
Nepřekrmujte domácí mazlíčky a dopřejte jim dost pohybu, připomíná veterinář
Poradíme vám
-
Každý třetí člověk nad 65 let v České republice je diabetik
Co vás zajímá
-
Víc obezity = víc diabetiků. V Česku žije přes milion pacientů s cukrovkou a číslo dál stoupá
Radioporadna