Zápisník zahraničních zpravodajů
Nepleťte si lutyšské vafle s těmi z Bruselu. Gaufre mají nepravidelný tvar a připravují se čerstvé
Zápisník zahraničních zpravodajů
Radiožurnál
Asi centimetr a půl tlusté, měkké vafle posypané moučkovým cukrem nebo ozdobené šlehačkou, čokoládovou polevou a ovocem. To je jedno z kulinářských lákadel restaurací, ale i pojízdných stánků v ulicích Bruselu a dalších měst v Belgii. Nejčastěji nabízejí bruselské a lutyšské vafle zvané Gaufre liegoise. Jaký je mezi těmito druhy rozdíl a jak se pravé lutyšské vafle připravují?
Pavel Novák
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Rekordní sbírku obalů od čokolády má Stanislav Krámský z Dobřejovic. Sbírka je největší na světě
Dopolední Region
-
Vyfouklé likérové rohlíčky od Veroniky Bačkovské
Pochoutkový rok
-
Velikonoční svátky se blíží a pečení mazanců, beránků a dalších pochutin v těchto dnech vrcholí
Zprávy pro Královéhradecký kraj
-
Muzeum čokolády v Táboře vás ohromí čokoládovým vlakem i bustou postavy z Pirátů z Karibiku
Výlety
-
Anna Beata Háblová: Památník Jana Palacha
Ranní úvaha
-
Oříškové máslo
Dobroty Dáši Kubíkové