Zápisník zahraničních zpravodajů

Nač žít bez jídla? řekli si Maďaři a zavedli mlsný čtvrtek

Zápisník zahraničních zpravodajů

Nač žít bez jídla? řekli si Maďaři a zavedli mlsný čtvrtek
Obľúbená budínska reštaurácia Remíza

Radiožurnál

Důvod k tomu, aby se člověk pořádně najedl, se vždycky nějaký najde. Ale aby to bylo organizované, dokonce na celostátní úrovni – to se jen tak nestává. A to už přitom začalo předvelikonoční postní období, kdy má člověk nechat odpočinout svému tělu tím, že ho příliš nezatěžuje jídlem. Jenže v Maďarsku organizuje tamní hlavní turistický úřad už sedmým rokem po Popeleční středě takzvaný „mlsný čtvrtek“. Jde o krycí název pro celostátní „žranici“, kdy stovky a tisíce pohostinství po celé zemi dávají jídlo a nápoje za poloviční cenu.

Více z pořadu

Ostatní také poslouchají