Do bábovek se přidávaly mandle, rozinky, čokoláda nebo šafrán | Foto: Barbora Kvapilová, Český rozhlas

Bábovka patří mezi nejoblíbenější české moučníky. Svědčí o tom velké množství forem na pečení v muzejních depozitářích. V rakovnickém Muzeu TGM zjistíte, jak bábovka přišla ke svému názvu a co všechno do ní naše babičky přidávaly. Výstava „Bábovka na neděli“ bude přístupná v Petrovcově síni až do 12. 06. 2022.

Barbora Kvapilová

Nejposlouchanější

Střední Čechy

Více ze stanice
Středočeské příběhy

Středočeské příběhy

Zajímavé osobnosti, netradiční povolání, rekordy a úspěchy ze středních Čech a Prahy.

Více z pořadu

Více z pořadu

Nejposlouchanější

Vybíráme z e-shopu Českého rozhlasu