Slovo nad zlato
Chateaubriand. Dvojitý biftek z hovězí svíčkové dostal jméno po francouzském vikomtovi
Slovo nad zlato
Dvojka
François-René de Chateaubriand, francouzský spisovatel, politik a diplomat, byl také ale výtečným kuchařem a vynálezcem nových receptů, především toho na masitý pokrm z velmi silného (8 cm) řízku (steaku) hovězí svíčkové, a sice z třetí čtvrtiny směrem od krku. Díky přípravě se rozšířila móda „krvavých bifteků“.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Turbína
Slovo nad zlato
-
Trejbal
O původu příjmení
-
Francouz Ackboo vyvolává dubového Faraona
Scéna s Jakubem Johánkem
-
Ferda Mravenec chce dobýt Francii. Šanci má, je totiž tak...
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
339. schůzka: Chmele málo, vody mnoho
Toulky českou minulostí
-
Díky chebskému rodákovi se Františkovy Lázně staly prvními slatinnými lázněmi na světě
Návraty do minulosti
-
Relikviář svatého Maura v Bečově nad Teplou je bohatě zdobená schránka s ostatky
Výlety
-
Na vrchu Pulmon u Ledenic cvičili rakouští dělostřelci, jak porazit napoleonská vojska
Vltavín
-
„Měl jsem to strašný štěstí, že jsem směl poslouchat Hrabala.“ Poslední rozhovor Radko Pytlíka
Host do domu
-
Hořčice: Proč ji miluje celý svět?
Abeceda potravin