Radiožurnál

Žozéf chystá pokrm ze syrových ovčích jater zvaný sóda nebo kasbe najje | Foto: Štěpán Macháček, Český rozhlas

Světově proslulá libanonská kuchyně je považovaná za sofistikovanou kulinařinu. Na stole lidé očekávají jemná pečená masíčka, humus a spoustu zelených salátků. Libanonské restaurace v zahraničí také obvykle patří k těm dražším. Místní pokrmy v samotném Libanonu proto můžou překvapit. Hlavně v tamních horách si totiž lidé dopřávají jídla výrazně zemitější.
Štěpán Macháček

Nejposlouchanější

Radiožurnál

Více ze stanice
Zápisník zahraničních zpravodajů

Zápisník zahraničních zpravodajů

Každý týden přinášíme hodinku reportáží o místech exotických i blízkých – vždy ale něčím zvlášť zajímavých, reportáže o málo známé historii. Nabízíme nové pohledy na známé dějiny, povídání o obdivuhodných příbězích a osudech, a to doslova ze všech koutů planety.

Více z pořadu

Více z pořadu

Nejposlouchanější

Vybíráme z e-shopu Českého rozhlasu