Přírodní lékárna
Hlíva podpoří imunitu, žampion dodá vitamin D. Houby léčí, ale také skvěle dochutí pokrmy
Přírodní lékárna
České Budějovice
Už pro staré Slovany byly houby oblíbenou potravinou a východní kultury je používají k vaření a léčení po tisíciletí. Staří Egypťané věřili, že pojídáním hub se člověk stane nesmrtelným. Vikingové užívali před bojem odvary z muchomůrek k podpoře odvahy a síly. V době moderní se lékárny plní řadou produktů, jejichž základem je prášek ze sušených hub.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Červená řepa rychle povzbudí mozek. Zkuste řepnou šťávu, salát nebo polévku
Přírodní lékárna
-
Léčivá, hojivá a okrasná, to je aloe vera. K čemu všemu se dá využít?
Zvídavec Evy Sinkovičové
-
Šparglová polévka
Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou
-
Ostré a přímé chutě. To jsou specifika zabíjačky ve Slezsku
Pochoutkový rok
-
Šalom alejchem
-
Bramborovo - tvarohové kulaté knedlíky se slaninou a kysaným zelím. Klasika, která nikdy nezklame
Vaříme s Habadějem
-
Svíčky hromničky chránily naše předky před bouřkou i nemocí
Špalíček
-
Národní pak Wádí Džimál: nejen panenské pláže, ale také tradiční životní styl Beduínů
Zápisník zahraničních zpravodajů