Espresso, káva, zrna, šálek | Fotobanka Pixabay

Angelo Moriondo, tak se jmenuje Ital, který 16. května 1884 získal patent k přístroji na výrobu kávy espresso. Ta se dělá z 8 až 9 gramů mleté kávy pod tlakem přibližně 9 barů. Výsledný nápoj má kolem 30 gramů a je základem pro většinu kávových nápojů, které si můžete objednat v restauraci. Pojďte se s námi projít historií espressa!
Jan Kovařík

Nejposlouchanější

Příběhy z kalendáře

Příběhy z kalendáře

Netradičním způsobem představují posluchačům významné osobnosti, objevy, stavby, dějinné události i témata v souvislostech. Kolektiv autorů, který Příběhy z kalendáře píše, se zaměřuje na zajímavé a málo známé okolnosti týkající se konkrétního tématu a předkládá je formou zábavných příběhů, nikoliv jako lekci z dějepisu.

Více z pořadu

Více z pořadu

Nejposlouchanější

Vybíráme z e-shopu Českého rozhlasu