Pochoutkový rok
Jak správně držet jídelní nůž? Základní věc, ve které chybuje téměř 90 procent lidí
Pochoutkový rok
Rádio vašeho kraje
Nůž ještě dřív, než se stal jídelním nástrojem, byl obyčejnou zbraní. Muži u sebe nosili dýky, ženy už od renesance zase malé nožíky, a těmi si každý vypomáhal také při konzumaci. „Dříve se jedlo tak, že třemi prsty hodovníci uchopili kousek pečínky, nožem odkrojili a třemi prsty vložili do úst,“ vypráví mistr etikety Ladislav Špaček.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Žena v restauraci: Má si objednat sama, nebo by měla spoléhat na muže? Radí Ladislav Špaček
Pochoutkový rok
-
Erb s useknutou rukou a hadem najdete v kostele v Jindřišské...
Prahou křížem krážem
-
Šťastný střelec. Případ neúspěšného atentátníka první republiky
Historie českého zločinu
-
„Tetky, co nedělají pletky“ vyrábí věci pro pacienty nemocnic a klienty Hospicu v Červeném Kostelci
Zprávy pro Královéhradecký kraj
-
Přesné repliky středověkých mečů vyrábí kousek za Opavou...
Křížem krajem
-
Božena Němcová: Chytrá horákyně
Čtenářský deník
-
Narodil se jako řezbář – Martin Matěj Holub tvoří loutky i kolotoče
O Roma vakeren
-
DESKA TÝDNE: Příležitostně lhostejní. Minimalismus Facs je jako přílivová vlna pochmurnosti
Deska týdne
-
Lenka Kabrhelová: Petrohradští zákonodárci rozhodovali o...
Zápisník zahraničních zpravodajů