Pochoutkový rok
Cukrovarnictví u nás ovlivnil slavný vojevůdce Bonaparte
Pochoutkový rok
Rádio vašeho kraje
Historie cukrovarnictví na našem území mělo v 19. století silnou základnu v podobě více něž 400 cukrovarů, které denně dokázali zpracovat až 180 tun cukrové řepy. Dnes z původních stovek cukrovarů zůstalo jen sedm, ale Česko je ve výrobě cukru stále soběstačné.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Vánoce na růžovo aneb Mandlové kořeněné pracny s malinami podle Josefa Maršálka
Pochoutkový rok
-
Big Band Story J. Doležala. Gil Evans.
Jazzofon
-
Polovinu české roční spotřeby cukru vyrobí cukrovar v Českém Meziříčí. Teď zpracovává loňskou úrodu
Zprávy pro Královéhradecký kraj
-
18. listopadu: Co se stalo v tento den
Kalendárium
-
Cukrová velmoc
Dnešní Plus
-
První kostka cukru osladila čaj v lednu před 171 lety,...
Česko – země neznámá
-
Kam zmizely cukrovary? Dřív rostly jako houby po dešti
Máme hosty
-
Moravské divadlo Olomouc představí premiéru inscenace založené na reálném příběhu ztraceného dítěte
Zprávy ČRo Olomouc