Názory a argumenty

Poslechněte si všechny sobotní komentáře s Radkem Kubičkem

Názory a argumenty

Poslechněte si všechny sobotní komentáře s Radkem Kubičkem
Radko Kubičko, komentátor Českého rozhlasu Plus

Plus

Ve víru stovek miliard. Zneklidňující tajemství rozpočtu 2024. Tři problémy Stanjurova rozpočtu. Chce to souhlas! Jinak se postavení obětí sexuálního násilí v Česku nezlepší. Lekce ruské spravedlnosti.  Slovensko nehlídá hranici s Maďarskem. Česko bude muset reagovat. Trump stávkující odboráře nepodpořil. Naopak od nich arogantně žádal loajalitu. Roboti ve štetlu aneb Jerusalem Post vyjmenoval 50 nejvlivnějších Židů.
Radko Kubičko

Přepis epizody

Přepis mluveného slova do textu je prováděn automatizovaným systémem a proto obsahuje mnoho nepřesností. Je určen pouze pro rychlou orientaci a vyhledávání. Nalezené výsledky vyhledávání jsou v přepisu zvýrazněny podbarvením.
  • Ve víru stovek miliard zneklidňující tajemství rozpočtu 2024 a rozpočtová kouzla. Chce to souhlas, jinak se postavení obětí sexuálního násilí v ČR nezlepší. Lekce ruské spravedlnosti. Slovensko nehlídá hranici s Maďarskem a izraelský deník Jerusalem Post vyjmenoval 50 nejvlivnějších židovských osobností. To jsou titulky našeho komentářového pořadu. Od mikrofonu vás zdraví Radko Kubičko.

  • Názory a argumenty.

  • Vláda ve středu schválila státní rozpočet na příští rok s příjmy jednoho bilionu a 900 miliard korun a výdaji 2 milionů a 192 miliard korun. Schodek bude tedy 252 miliardy korun. Na letošek je plánováno 295 miliard korun. Zadlužování by tedy mělo zpomalit. Příjmy i výdaje se proti návrhu ministerstva financí z konce srpna zvýšily o 19 miliard korun. Rozpočet dostanou nyní k posouzení poslanci. Senát rozpočet neposuzuje. No ale to neznamená, že to teď hned nemůže udělat kolega Petr Holub ze serveru seznam zprávy.

Více z pořadu