Názory a argumenty

Poslechněte si všechny čtvrteční komentáře s Radko Kubičkem

Názory a argumenty

Poslechněte si všechny čtvrteční komentáře s Radko Kubičkem
Radko Kubičko

Plus

Ukrajinští uprchlíci se nám začínají vyplácet. Ošemetná strategie premiéra Fialy. Kdo bude americkým prezidentem? Trump jako budovatel společné evropské bezpečnosti. Zemědělci a Green Deal. 
Radko Kubičko

Přepis epizody

Přepis mluveného slova do textu je prováděn automatizovaným systémem a proto obsahuje mnoho nepřesností. Je určen pouze pro rychlou orientaci a vyhledávání. Nalezené výsledky vyhledávání jsou v přepisu zvýrazněny podbarvením.
  • Zemědělci opět protestují. Ukrajinští uprchlíci se nám začínají vyplácet. Zemědělci a Green Deal. Ošemetná strategie premiéra Fialy. Kdo bude americkým prezidentem? Trump jako budovatel společné evropské bezpečnosti. To jsou titulky našeho komentářového pořadu. Od mikrofonu vás zdraví Radko Kubičko.

  • Názory a argumenty.

  • A zemědělci dnes protestují proti agrární politice EU. Kritizují podmínky tzv. Green Dealu, tedy unijní zelené dohody pro Evropu. Vadí jim také bezcelní dovozy zemědělských produktů ze zahraničí, zejména z Ukrajiny nebo Latinské Ameriky a protestují i proti vysoké byrokratické zátěži a množství kontrol, které podle Agrární komory vzrostly mezi lety 2022 a 2023 téměř dvojnásobně. Protesty zemědělců se ve čtvrtek konají po celé ČR. Organizují je Agrární komora, Zemědělský svaz a Asociace soukromého zemědělství. Všechny tři zmíněné organizace se distancovali od protestu, který se konal v pondělí. A ve studiu vítám kolegu komentátora ČRo Petra Hartmana. Dobrý den. Dobrý den. Jaký je tedy rozdíl mezi těmi protesty v pondělí a dnes?

Ostatní také poslouchají