Magazín Experiment
Chutná sladce a stojí majlant. Těžká voda se chemicky neliší od běžné vody. Čím je výjimečná?
Magazín Experiment
Radiožurnál
Před rokem na Veletrh vědy zavítal jako běžný návštěvník, letos dorazil s vlastním projektem. Miloš Večeřa pracuje v Jaderné elektrárně Dukovany jako chemik v laboratoři. Ve svém veletržním stánku předvedl návštěvníkům takzvanou těžkou vodu.
Martin Pařízek, Ondřej Vaňura
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
„Pápá” ropě z Ruska
Vinohradská 12
-
Meteor o černé díře, ukládání energie a zdivočelých muflonech
Meteor
-
O drahých kamenech a jejich úpravách, gekonech na stropě, živých taxících roztočů a hadích pružinách
Planetárium
-
Klimatická změna rozmrazí starodávné bakterie na Sibiři
Leonardo Plus
-
Jerome Klapka Jerome: Tři muži ve člunu (o psu nemluvě)
Četba na pokračování
-
Franz Kafka: Zámek
Četba na pokračování
-
Pokrok ve vývoji malých modulární reaktorů
Věda Plus
-
Magazín Experiment: K čemu slouží páternoster na brambory? A kdy se svezeme vodíkovým vlakem?
Magazín Experiment
-
1. díl: Léčil nás On
Stoupenci
-
Čmeláci zvládnou plnit složitější úkoly. Umí se totiž učit jeden od druhého
Laboratoř