Sedlácký kozí sýr s vlašským ořechem, minimlékárna Sedlo | Foto: Jana Strejčková, Český rozhlas

Sedlácký kozí sýr s vlašským ořechem z minimlékárny Sedlo u Toužimi získal prestižní ocenění v soutěži Regionální potravina Karlovarského kraje, a to v kategorii sýry včetně tvarohu. Díky šetrnému zpracování si uchovává jemnou chuť, krémovou konzistenci a příjemně decentní aroma. O výrobním procesu promluvila farmářka Marie Květoňová.
Jana Strejčková

Nejposlouchanější

Karlovy Vary

Více ze stanice
Lahůdky od vedle

Lahůdky od vedle

V seriálu Lahůdky od vedle vás zavedeme za výrobci potravin z Karlovarského kraje, jejichž produkty získaly prestižní ocenění Regionální potravina. Ukážeme vám, jak vznikají ty nejlepší sýry, jogurty, pečivo či uzeniny a jaké příběhy stojí za jejich vznikem. Poslouchejte a objevte, co činí potraviny z Karlovarského kraje opravdu výjimečné.

Více z pořadu

Více z pořadu

Nejposlouchanější

Vybíráme z e-shopu Českého rozhlasu