Kultura pod Ještědem
Proč se na Velikonoce peklo z kynutého těsta? Zvyky Pašijového týdne vysvětluje etnografka Vladimíra Jakouběová
Kultura pod Ještědem
![Velikonoční mazanec](/sites/default/files/styles/detail/public/rapi/dfe2d7f04f3cff45074d36541977216a.jpg?h=1db51425&itok=mz6NmRBY)
Liberec
Velikonoce letos připadly na přelom března a dubna. Proč jsou tyto svátky pohyblivé i jaké zvyky jsou s nimi spojeny, na to se moderátor Tomáš Beneš v Kultuře pod Ještědem zeptal Vladimíry Jakouběové, etnografky z turnovského muzea.
Tomáš Beneš
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
„Je vždycky možné odpustit?“ Příběhy o křivdách a smiřování vypráví podcast Ridiny Ahmedové.
Odpustit?
-
Jaké byly egerlandské Velikonoce? Tradice s odsunem německých obyvatel téměř vymizely
Náš příběh
-
Lyžák: 1. díl
Lyžák
-
Oběť
Forenzní psychologie
-
Nesem Vám Vánoce, poslouchejte (1/4). Předvečer svátku svatého Mikuláše v české rodině
Dokuseriál
-
O radosti z jídla i ze života: Tuky. Které konzumovat a kterým se vyhnout?
Jezte, ať vám to sluší
-
70. schůzka: Cesta ke Zlaté bule sicilské
Toulky českou minulostí
-
Rozárka a velké dobrodružství
Hajaja
-
5. díl: Z druhého břehu
Stoupenci
-
Tenisový boss ve vazbě. Co vedlo k jeho stíhání
Vinohradská 12