Kuchařské čarování
Sedm pokrmů, které jsou spojeny s židovským šabatem, a další zajímavé pochutiny
Kuchařské čarování
![Chala, barches, šábes. Foto: Andy Barbour](/sites/default/files/styles/detail/public/rapi/f4a6a40533709ea16c29bdf8a53c7c74.jpg?h=7acfac5d&itok=N5ThcxI6)
České Budějovice
I méně známým gastronomickým tradicím či přímo rituálům se ve svém Kuchařském čarování věnuje Petr Stupka. Zaměří se na židovský šabat. Bude řeč o sedmi konkrétních pokrmech – chléb chala, sekaná játra, gefilte fiš, masové knedlíčky, bramborový kugl, dušený cholent a nudlový cimes – a dalších zajímavých pochutinách s původem na různých místech světa a tisíciletou tradicí.
Petr Stupka
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Jak vařit zajímavě i chutně z luštěnin
Kuchařské čarování
-
Od štědrovečerní večeře se neodbíhá. Bramborový salát by měla servírovat hostitelka
Pochoutkový rok
-
Odborníci řadí krůtu mezi superpotraviny. Tak si zkuste udělat krůtí nudličky na kari s pórkem
Vaříme s Habadějem
-
Vaše každodenní inspirace: Pěstování jedlých a léčivých hub
Káva o čtvrté
-
Pesach jako příležitost přejíst se macesů i osvobodit se od nabubřelosti
Ve vlastní šťávě
-
Hortenzie a v zimě kvetoucí keře
Zelené světy
-
Odvar kůry z dubu
Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou
-
Glosa dne aneb Co týden dal