Hovory
Pražská historie je směsicí nízkého a vysokého, tragédie a komiky, říká autor průvodce Praha ožralá
Hovory
Plus
Spisovatel Petr Stančík sepsal poutavou historii pražských náleven a restaurací. V názvu cituje štamgasta malostranské hospody U Dvou slunců, spisovatele a filozofa Egona Bondyho. Průvodce osmi desítkami podniků nazval Praha ožralá. „Se spoluautorem Radimem Kopáčem jsme se snažili o čtivost knihy, takže jsme hledali příběhy, které se zaryly do některých literárních děl. Tak, abychom mohli použít zajímavé úryvky,“ vysvětluje, kde hledali zdroje.
Petr Vizina
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Cestopisná reportáž Pavly Jazairiové představuje zapomenutý Ásám
Víkendová příloha
-
Hej, Gusto! Příběh Pavla Křivky a Pavla Škody, skončili ve vězení za parodii Rybovy mše vánoční
Příběhy 20. století
-
O Roma vakeren s Renou Horvátovou
O Roma vakeren
-
Netradiční průzkum Prahy v beatovém rytmu. Kluby, sály a lokály, kterými zněl big beat
Ex libris
-
Jak to vidí Eduard Stehlík - 23. ledna
Jak to vidí...
-
Jak ovlivnila jugoslávská politika uměleckou tvorbu v současném Srbsku?
Mezi námi
-
Petr Šabach. Téma knížky poskytla anekdota nebo hospodské vyprávění
Příběhy z kalendáře
-
TGM nebrojil proti pivu, ale proti pálenkám, které otupují mysl, upřesňují autoři knihy Praha ožralá
Host Radiožurnálu
-
Chyby úředníků = miliony pro Agrofert
Vinohradská 12
-
Teorie podivnosti Pavly Horákové
České knihy, které musíte znát