Dopolední host
V dobách hladomoru pekli lidé chléb ze žaludů, nakonec je nouze donutila vzít na milost brambory z Ameriky
Dopolední host
![Venkovská rodina u stolu](/sites/default/files/styles/detail/public/rapi/f963f2d8192d175c1fd820b1750dcec3.jpg?h=33a87196&itok=qWd74JnI)
České Budějovice
Že přísně křesťanským Velikonocům předchází čtyřicetidenní půst, je všeobecně známé. Na jihu Čech se během něj jídávala například pučálka z naklíčeného a opraženého hrachu. Věřící mohli také alespoň v neděli sníst kousek masa. Jenže mnozí už koncem zimy žádné maso neměli.
Eva Kadlčáková
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Belgické vítání jara: hýření barev a oslava rozmanitosti
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
Dlouhodobé půsty odbornice nedoporučuje. Kdo hladoví tři týdny, zahrává si se zdravím, varuje
Zdravíčko
-
Šlechta si na vepřové nepotrpěla, ale k jihočeskému venkovu zabijačky odedávna patří, líčí etnograf
Dopolední host
-
U přípravy skopového a jehněčího platí tři pravidla: Nechvátat, nechvátat a nechvátat
Pochoutkový rok
-
Špenátová polévka a Velikonoční nádivkové muffiny. Svátky jara na svátečně prostřeném stole
Vaříme s Habadějem
-
Lyžák: 1. díl
Lyžák
-
Brunch česky? Víkendové debužírování. Jde o to nespěchat, usmívá se autor gastromapy Lukáš Hejlík
Host Lucie Výborné
-
Zámkem v Chotěboři plují stovky kaprů. Na tamní výstavě...
Česko – země neznámá
-
Tradice, písničky, zvyky a řemesla našich předků, jak se dodnes dochovaly v našich regionech
Folklorní notování
-
Postní obrazy u Nejsvětějšího Salvátora dočasně nahradí...
Křesťanský týdeník