Babské rady
Žloutek je plný vitamínu D. Rozšlehejte ho s cukrem, koláčům tak dodáte lesk a krásnou barvu
Babské rady
![Nejprve si oddělíme 6 žloutků](/sites/default/files/styles/detail/public/rapi/03945073.jpeg?h=2ef40653&itok=8IaoA6Fp)
Rádio vašeho kraje
Žloutek je jednou z mála potravin, která přirozeně obsahuje vitamin D – nalézt ho můžete v mléce, sardinkách, tresčích játrech a má ho i losos. Barvu žloutku ovlivňuje množství karotenů ve stravě drůbeže.
Jarka Vykoupilová
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Bramborové slupky vám pomohou zakrýt šediny. Jsou také zdrojem vitamínů a základ pro lahodné chipsy
Babské rady
-
Vitamín D a jeho význam pro lidské tělo
Co vás zajímá
-
Jak posílit imunitu. Mistrovský kurz Evy Hájkové
Mistrovský kurz
-
Pikantní fazole aneb zdravá luštěnina. Zeleninová pochoutka, kterou určitě ocení nejen vegetariáni
Vaříme s Habadějem
-
Křen: Jak se křen správně skladuje nebo strouhá?
Abeceda potravin
-
Slunce dává důležitý vitamin, současně ale škodí, připomíná dermatoložka Zajícová
Lékárna