Apetýt
Nebojte se neúspěchu a pozvěte si do kuchyně mikroby, nabádá spoluautor knihy Zkvašeno. Jak doma správně fermentovat?
Apetýt
Brno
Vláďa Sojka, autor knihy Zkvašeno, učí ostatní, jaké jsou možnosti fermentace. Vytvořte si doma třeba kombuchu, tempeh nebo vodní kefír! Výbavu najdete v kuchyni: zavařovací sklenice, sůl, prkénko a nůž. „Když budete jíst jídlo ze základních surovin a necháte na něm pracovat vhodné mikroby, dočkáte se nových chutí.“ Jaké benefity konzumace takového jídla přináší? „Spokojenější střevní mikrobiom, díky němuž budete mít lépe vytrénovanou imunitu,“ vysvětluje benefity lektor.
Jarka Vykoupilová
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Víte, jak vyčistit skvrny nebo jak si poradit se škůdci?
Apetýt
-
Telecí kotletky podle Magdalény Dobromily Rettigové
Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou
-
Vylepšená pórková polévka
Dobroty Dáši Kubíkové
-
Lyžák: 1. díl
Lyžák
-
Chili Ta Thuy o své kuchařské knize: Reflektuje mě. Je to takový podivný česko-vietnamský miš-maš
Blízká setkání
-
Sůl je opravdu nad zlato, čistí i léčí! Kde všude ji můžete v domácnosti využít?
Babské rady
-
Cesta ke štíhlé postavě vede přes kuchyň. Jak vařit zdravě?
Hubněte zdravě s Kateřinou Cajthamlovou
-
Pohádky pod drobnohledem vědy: Je sůl opravdu nad zlato?
Seriál týdne pod Ještědem
-
I v Maďarsku děti hladoví. Pomáhá jim originální projekt...
Zápisník zahraničních zpravodajů