Plzeň

knedlík | Profimedia

Knedlíky v různých podobách se v Evropě i jinde připravují po staletí. Na našem území se o nich zmiňují prameny už ve středověku. Postupem času se měnily suroviny i způsoby přípravy. V 18. a 19. století získal houskový knedlík podobu, kterou známe dnes, právě v době, kdy se formovala moderní česká kuchyně. Houskový knedlík z pšeničné mouky, se stal základem mnoha tradičních jídel. Skvěle se hodí k omáčkám všeho druhu, od svíčkové, po vepřo knedlo zelo.
Jiří Trnka

Nejposlouchanější

Zprávy pro Plzeňský kraj

Zprávy pro Plzeňský kraj

Nejnovější informace o dění v regionu, doma, ve světě a ve sportu. Součástí jsou i dopravní zprávy.

Více z pořadu

Více z pořadu

Nejposlouchanější

Vybíráme z e-shopu Českého rozhlasu