Radiožurnál

Maďarský řeznický mistr László Kósa kombinuje šedé hovězí s kachním masem a chce to prodávat jako květiny | Foto: Gregor Martin Papucsek

V Maďarsku je v plném proudu sezóna gastrofestivalů. Na každý víkend připadá nějaká atrakce. Právě se například konají Sladké dni v Budapešti. Ale ještě před týdnem vládl guláš, a to jen ne jen tak ledajaký. Ze speciálního masa ze šedého dobytka, který je třeba popularizovat, protože byl ještě nedávno na vyhynutí. Vítejte na třídenním festivalu šedého hovězího dobytka uprostřed Budapešti.

Nejposlouchanější

Radiožurnál

Více ze stanice
Zápisník zahraničních zpravodajů

Zápisník zahraničních zpravodajů

Každý týden přinášíme hodinku reportáží o místech exotických i blízkých – vždy ale něčím zvlášť zajímavých, reportáže o málo známé historii. Nabízíme nové pohledy na známé dějiny, povídání o obdivuhodných příbězích a osudech, a to doslova ze všech koutů planety.

Více z pořadu

Více z pořadu

Nejposlouchanější

Vybíráme z e-shopu Českého rozhlasu