Zápisník zahraničních zpravodajů

Tchaj-wan je domovem čaje, už sto let se tam ale pěstuje také káva. Ochutnejte s námi

Zápisník zahraničních zpravodajů

Tchaj-wan je domovem čaje, už sto let se tam ale pěstuje také káva. Ochutnejte s námi
Čajová plantáž v horách v okolí Tchaj-peje

Radiožurnál

Tchaj-wan je světoznámý díky polozelenému čaji oolong. Čajovníky se na ostrov dostaly zřejmě v 18. století z Číny. Zhruba před sto lety za japonské nadvlády se na Tchaj-wanu začala pěstovat i káva. A tak dnes můžete využít jedinečnou příležitost, a při návštěvě ostrova ochutnat čaj i kávu z místní produkce. A kterému z obou nápojů dávají přednost sami Tchajwanci?
Jana Karasová

Více z pořadu

Ostatní také poslouchají

Vybíráme z e-shopu Českého rozhlasu