Přední část cukrářství v La Celle-Saint-Cloud na okraji Paříže | Foto: Martin Balucha, Český rozhlas

Češi si Vánoce nedokáží představit bez cukroví, Francouzi zase bez vánočního polena. Tradiční podoba tohoto francouzského dezertu skutečně připomíná kus dřeva. Cukráři ho připravují z čokolády, kakaa, oříšků a smetany. Časy se mění, a francouzští cukráři vymýšlejí různé tvary oblíbeného vánočního dezertu.
Martin Balucha

Nejposlouchanější

Radiožurnál

Více ze stanice
Zápisník zahraničních zpravodajů

Zápisník zahraničních zpravodajů

Každý týden přinášíme hodinku reportáží o místech exotických i blízkých – vždy ale něčím zvlášť zajímavých, reportáže o málo známé historii. Nabízíme nové pohledy na známé dějiny, povídání o obdivuhodných příbězích a osudech, a to doslova ze všech koutů planety.

Více z pořadu

Více z pořadu

Nejposlouchanější

Vybíráme z e-shopu Českého rozhlasu