Radiožurnál

Metský salám mezi francouzskými uzeninami nenajdete | Foto: Jan Kaliba

Španělský ptáček, spišská klobása, ruské vejce… Ve výčtu jídel a potravin, které mají v názvu zeměpisný pojem, bychom mohli pokračovat dlouho. Patří mezi ně i métský salám. Možná je to od dětství vaše oblíbená pochoutka, možná jste o něm naopak nikdy neslyšeli. Tak jako uzenáři a jejich zákazníci ve městě Mety na severovýchodě Francie.

Nejposlouchanější

Radiožurnál

Více ze stanice
Zápisník zahraničních zpravodajů

Zápisník zahraničních zpravodajů

Každý týden přinášíme hodinku reportáží o místech exotických i blízkých – vždy ale něčím zvlášť zajímavých, reportáže o málo známé historii. Nabízíme nové pohledy na známé dějiny, povídání o obdivuhodných příbězích a osudech, a to doslova ze všech koutů planety.

Více z pořadu

Více z pořadu

Nejposlouchanější

Vybíráme z e-shopu Českého rozhlasu