Vaříme s Habadějem
Český chřest - pochoutka králů a císařů. Udělejte si úžasnou chřestovou polévku s parmezánem
Vaříme s Habadějem
Hradec Králové
Chřest se v českých zemích pěstoval už před více než sto lety. Za první republiky jsme ho vyváželi do celé Evropy. Po válce bylo jeho pěstování úplně zrušeno - jedni říkají, že prý šlo v očích minulého režimu o maloburžoazní přežitek, druzí, že bylo po válce potřeba nakrmit vyhladovělé a zbídačené lidi. A k tomu se náročný chřest, určený pouze pro smetánku, nehodil.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
66. schůzka: Král a křižák – Vladislav II.
Toulky českou minulostí
-
Na nejjižnější bod České republiky míří z Rakouska děla už od...
Česko – země neznámá
-
Kdo se zasloužil o vznik Československa? Lidé doma, nebo v zahraničí?
Jak to bylo doopravdy
-
My jsme Češi. Nikdy se nevzdáme
Křesťanský týdeník
-
V nejjižnější obci kraje lidé už dávno netrpí
Naše nej...
-
Poslechněte si všechny středeční komentáře s Petrem Schwarzem
Názory a argumenty
-
A nezapomeň na labutě!
Knížky Plus
-
Prolomit vlny: Marná cesta vepřové hlavy ke spáse
Prolomit vlny