Vaříme s Habadějem
Češi jsou národ houbařů. Máte chuť na čerstvě „ulovené“ houby z lesa? Zkuste noky s houbovou omáčkou
Vaříme s Habadějem
Hradec Králové
Borůvky, maliny, ostružiny, ale hlavně houby. Sběr darů lesa je mezi Čechy a Češkami stále mimořádně oblíbený. Dokládají to i data z nejnovějšího průzkumu, podle kterých zhruba třetina z nich vyráží do lesa na houby pravidelně. Naopak jen necelá pětina nehoubaří vůbec. Česká republika patří mezi země s nejvyšší koncentrací houbařů na světě.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Největší obytnou roubenku v Čechách mají v Kravařích na...
Česko – země neznámá
-
Zapékané špagety s masovými kuličkami. Opravdová Itálie na našem jídelním stole = spokojenost všech
Vaříme s Habadějem
-
Borovice na Třeboňsku a Písecku ničí lýkožrouti. Proti škůdcům zatím neexistuje spolehlivá ochrana
Zprávy z jižních Čech
-
Telátka na statku Lüftnerka dávají tušit naději dříve téměř vyhynulého plemene
Mezi námi zvířaty
-
V Praze přibývají místa osídlená bobry. Dostávají se i na menší vodní toky
Zprávy Českého rozhlasu Střední Čechy
-
Rostou jako houby po dešti... Zda tomu tak díky posledním srážkám je, se vydal zjistit náš redaktor
Zprávy ČRo Olomouc
-
Houby aktivně přijímají chemické látky. Chrání se tím
Poznáváme Šumavu
-
Výkupny bylinek by se v Česku daly spočítat na prstech jedné ruky, jedna z posledních je v Rynárci
Zprávy z Vysočiny
-
Dopředu nikdy nevíte, co bude hit. Je to dané dobou i okolnostmi, říká skladatel Zdeněk Barták
Alex a host
-
I z obyčejné smaženice můžeme udělat honosné jídlo, upozorňuje mykolog
Host Radiožurnálu