Plzeň

Makové řezy se švestkami a s marcipánem | Foto: Mirka Kuntzmannová, Český rozhlas

Švestky rozhodně do české kuchyně patří. Švestkové knedlíky, merenda, klevela, kynuté koláče se švestkami a drobenkou, to když člověk jen vysloví, hned se mu sbíhají sliny. Co česká povidla! Taková, jaká se dělají u nás, nenajdete nikde na světě. A právě mák a švestky je kombinace nesmírně výborná. Když k tomu ještě přidáme marcipán a mandličky, tak je to moučník, který může konkurovat lecjakému slavnostnímu dortu.

Nejposlouchanější

Vaří Mirka Kuntzmannová

Vaří Mirka Kuntzmannová

Rozmanité kuchařské recepty z celého světa, vyzkoušené v kuchyni Mirky Kuntzmannové.

Více z pořadu

Více z pořadu

Nejposlouchanější

Vybíráme z e-shopu Českého rozhlasu