Rozhlas u plotny
Největším fenoménem národní kuchyně je knedlík. Víte jaká je historie ?krále české kuchyně?? Více nám nejen o ní prozradila spisovatelka a odbornice Jarmila Mandžuková.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Kuchařská legenda Jiří Eichner prozradí, které historické události ovlivnily úroveň vaření u…
Apetýt
-
Kdo ví o historii Jihlavy víc než neúnavný archivář, spisovatel a znalec Ladislav Vilímek. Je…
Dobré dopoledne
-
Jak psát o historii? I špatná beletrie nás může něco naučit, říká politolog
Akcent
-
Proslulá kuchařka Magdalena Dobromila Rettigová
Životopisy
-
Střemeníčko je místo s půvabnou historií i krásnými výhledy. Víte, po kom se Střemeníčko…
Od Pradědu na Hanou
-
Že ještě neznáte prince Mamánka? Jde o hlavního hrdinu pohádkové knížky herce a muzikanta Jana…
Náš host
-
Jak se změnila kuchyně od dob 1. republiky? Masaryk večeřel buchty a kuře bylo luxus, míní historik
Dva na Dvojce
-
Moderuje Jana. Host: Veronika Válková, historička a spisovatelka. Chcete se dozvědět o naší…
Klub Rádia Junior
-
Ke kořenům české gastronomie: Robert Loose. Chcete vědět, který národ vaří jako pejsek s…
Hovory
-
Bochánek nebo mazanec? aneb co se jídá v krajích. Host: historik gastronomie a autor…
Kontakt Dvojky