Jak to bylo doopravdy

Byli bychom příliš krutí, kdybychom Rudolfa II. označili za pouhého podivína, myslí si historička

Jak to bylo doopravdy

Byli bychom příliš krutí, kdybychom Rudolfa II. označili za pouhého podivína, myslí si historička
Rudolf II. ve své laboratoři

Plus

Když v roce 1951 natočil Martin Frič film Císařův pekař a Pekařův císař, dostal se Rudolf II. Habsburský do povědomí širšího publika. Popisuje tam jeho zálibu v umění, ezoterice a okultních vědách. Rudolfínská Praha je pak přímo pojem, kterým dodnes označujeme období, kdy bylo hlavní město centrem evropského dění. Byl ale Rudolf II. jen nějaký podivín, nebo se zasloužil o rozvoj celého císařství?
Ivana Chmel Denčevová

Účinkuje: historička Eva Doležalová
Hrají: Aleš Procházka, Hanuš Bor, Otakar Brousek ml., Kajetán Písařovic, Václav Vašák
Režie: Michal Bureš

Více z pořadu

Vybíráme z e-shopu Českého rozhlasu